S muži o sebelásce žen

Před čtrnácti dny jsem viděla video, v němž Alice Kirš zpovídala několik mužů o tom, co podle nich je sebeláska, o čem to je, jestli to něco přináší jejich ženám a podobně. Bylo to docela fajn a zajímavé, člověk si zase vyslechl, jaký je pohled někoho jiného. Nejzajímavější pro mě bylo položení otázky: Co sebeláska přináší tvojí ženě.

A David Kirš na to odpověděl – chytře jako politik – že se spíš cítí kompetentní odpovědět na otázku Co sebeláska dává mně jako jejímu muži?

„Ženy, které pěstují sebelásku, pěstují bylinky ve své zahrádce života, pěstují spokojenost, život se zdá jednodušší – bez hrůz, katastrofických příběhů, šíleností... člověk tím životem proplouvá jako voda, která obejde překážku, nebo ten kámen přeskočí... ta voda se taky nezastaví u kamene a neřeší, jestli by tam neměl být a proč je na něm tolik mechu. Míň řešit v životě a víc plynout. Míň rozvíjet příběhy. Nehádáme se o tom, kam pojedeme na dovolenou, jestli každý můžeme jet někam sami... i věci každodenního charakteru se řeší plynuleji a nevznikají zbytečné třenice.“

Video najdete zde: http://www.skolasebelasky.cz/muzi-leden-vysilani/, jenom nevím, jestli Vám bude fungovat bez přihlášení do programu.

Žádné komentáře:

Okomentovat